Złoto Maroka, czyli olej arganowy

Złoto Maroka, czyli olej arganowy

Zastosowanie w kosmetyce:

· zalecany w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem,

· odbudowuje warstwy hydrolipidowe skóry,

· chroni organizm przed wolnymi rodnikami,

· wzmacnia kruche, rozdwajające się paznokcie i paznokcie,

· ma właściwości silnie nawilżające, dogłębnie ujędrnia i napina

· REDUKUJE CELLULIT I ROZSTĘPY!

· chroni przed działaniem szkodliwych dla cery, czynników zewnętrznych jak: słońce, wiatr, zimno, stres (naturalny filtr UV)

· ma duże zdolności naprawcze, regenerujące skórę

Zastosowanie w kosmetyce:

· skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą

· przyśpiesza gojenie ran, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń

· pomaga w leczeniu reumatyzmu

· doskonały do masażu

· nawilża suche i zniszczone włosy, nawilża suchą skórę głowę

Zastosowanie w kuchni:

· obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi

· zapobiega miażdżycy i zawałom

· poprawia krążenie, łagodzi bóle stawów

· wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, chroni czerwone krwinki przed rozpadem

· działa przeciwzapalnie

· podnosi odporność na zakażenia, działa immunostymulująco

· pobudza komórki mózgu i wątroby do prawidłowego działania

· dostarcza komórkom składników odżywczych

· ogranicza ryzyko zachorowania na różne choroby: Parkinson, Alzhaimer, chroby nowotworowe.

· Leczniczo może być spożywany trzy razy dziennie (po łyżeczce)

Sposób otrzymywania: Z pierwszego tłoczenia na zimno

Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany

Jakość: 100% czysty i naturalny, nieskazitelny, pierwsze tłoczenie na zimno

Kraj pochodzenia: Maroko

Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO

Filled Under: Naturalne oleje,Uroda,Zdrowie Posted on: 10 November 2015